Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Βιβλιοκριτκή: «Ερασιτέχνες Δολοφόνοι - 8 Ιστορίες Μυστηρίου» του Λευτέρη Μπουρου


Ερασιτέχνες Δολοφόνοι - 8 Ιστορίες ΜυστηρίουΕρασιτέχνες Δολοφόνοι - 8 Ιστορίες Μυστηρίου by Lefteris Bouros
My rating: 5 of 5 stars

Πιάνεις ένα βιβλίο με καλή διάθεση. Ο συγγραφέας είναι γνωστός σου, έχεις πει στον εαυτό σου να είσαι επιεικής και να το απολαύσεις. Και ξεκινάς. Και μετά ξεχνάς τα πάντα! Το βιβλίο σε παίρνει από το χέρι και η κάθε ιστορία σου υπόσχεται λογοτεχνία! Προσέξτε όχι σκέτο τρόμο, ή φαντασία, ή μυστήριο. Λογοτεχνία!
Αρχικά το πρώτο πρόσωπο αφήγησης είναι κάτι που μου αρέσει και εμένα προσωπικά και το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Οι μονόλογοι κυλούσαν χωρίς να κουράζουν και πολλές φορές μου πέρασε από το μυαλό πως με λίγη δουλειά κάποιος από αυτούς θα γινόταν εξαιρετικό θεατρικό έργο, κάποιος άλλος ταινία και κάποιος άλλος μέρος πολύ γνωστής σειράς μυστηρίου.
Δουλεμένες ιστορίες με αγωνία, μα δεν θέλω να μείνω στο προφανές, θέλω να μπω λίγο στην ουσία. Ο Λευτέρης ξέρει να γράφει. Και ξέρει να γράφει καλά. Κάποιες από τις ιστορίες του στέκονται επάξια δίπλα σε αντίστοιχες του εξωτερικού από διάσημους συγγραφείς και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Αυτό βέβαια σημαίνει πως ο πήχης είναι ψηλά και θα πρέπει να διατηρηθεί έτσι και στην επόμενη εκδοτική απόπειρα! Θα αναμένω με αγωνία!
Τέλος να πω συγχαρητήρια και στις εκδόσεις για το όμορφο βιβλίο. Αισθητικό αποτέλεσμα και με ένα εξώφυλλο που δίνει ταυτόητα στο βιβλίο.
Υ.Γ.1: Αν έπρεπε να επιλέξω μια ιστορία θα έλεγα πως η αγαπημένη μου ήταν το «ποιος μίλησε».
Υ.Γ.2: Η ιδέα του θεατρικού μονολόγου έχει ενδιαφέρον. Κάποιος εθελοντής να το πάει παρακάτω;;;
Υ.Γ.3: Εντάξει το καταλάβαμε Λευτέρη, σου αρέσουν οι κοκκινομάλες!

Και στα επόμενα!

View all my reviews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γραφτείτε για προσωπική επικοινωνία και νέα με τον Συγγραφέα!

Subscribe

* indicates required

Intuit Mailchimp

Τελευταία Νέα

Το πρόσωπο της μάσκας

Το καρναβάλι είχε τελειώσει. Κόσμος ακόμα στους δρόμους, όμως σε λίγο ξημέρωνε και σιγά σιγά επέστρεφαν όλοι για ύπνο. Ο αρχικός ενθουσιασμό...

Δημοφιλείς αναρτήσεις