Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Βιβλιοκριτκή: «Ερασιτέχνες Δολοφόνοι - 8 Ιστορίες Μυστηρίου» του Λευτέρη Μπουρου


Ερασιτέχνες Δολοφόνοι - 8 Ιστορίες ΜυστηρίουΕρασιτέχνες Δολοφόνοι - 8 Ιστορίες Μυστηρίου by Lefteris Bouros
My rating: 5 of 5 stars

Πιάνεις ένα βιβλίο με καλή διάθεση. Ο συγγραφέας είναι γνωστός σου, έχεις πει στον εαυτό σου να είσαι επιεικής και να το απολαύσεις. Και ξεκινάς. Και μετά ξεχνάς τα πάντα! Το βιβλίο σε παίρνει από το χέρι και η κάθε ιστορία σου υπόσχεται λογοτεχνία! Προσέξτε όχι σκέτο τρόμο, ή φαντασία, ή μυστήριο. Λογοτεχνία!
Αρχικά το πρώτο πρόσωπο αφήγησης είναι κάτι που μου αρέσει και εμένα προσωπικά και το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Οι μονόλογοι κυλούσαν χωρίς να κουράζουν και πολλές φορές μου πέρασε από το μυαλό πως με λίγη δουλειά κάποιος από αυτούς θα γινόταν εξαιρετικό θεατρικό έργο, κάποιος άλλος ταινία και κάποιος άλλος μέρος πολύ γνωστής σειράς μυστηρίου.
Δουλεμένες ιστορίες με αγωνία, μα δεν θέλω να μείνω στο προφανές, θέλω να μπω λίγο στην ουσία. Ο Λευτέρης ξέρει να γράφει. Και ξέρει να γράφει καλά. Κάποιες από τις ιστορίες του στέκονται επάξια δίπλα σε αντίστοιχες του εξωτερικού από διάσημους συγγραφείς και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Αυτό βέβαια σημαίνει πως ο πήχης είναι ψηλά και θα πρέπει να διατηρηθεί έτσι και στην επόμενη εκδοτική απόπειρα! Θα αναμένω με αγωνία!
Τέλος να πω συγχαρητήρια και στις εκδόσεις για το όμορφο βιβλίο. Αισθητικό αποτέλεσμα και με ένα εξώφυλλο που δίνει ταυτόητα στο βιβλίο.
Υ.Γ.1: Αν έπρεπε να επιλέξω μια ιστορία θα έλεγα πως η αγαπημένη μου ήταν το «ποιος μίλησε».
Υ.Γ.2: Η ιδέα του θεατρικού μονολόγου έχει ενδιαφέρον. Κάποιος εθελοντής να το πάει παρακάτω;;;
Υ.Γ.3: Εντάξει το καταλάβαμε Λευτέρη, σου αρέσουν οι κοκκινομάλες!

Και στα επόμενα!

View all my reviews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία Νέα

Βιβλιοκριτική: ''Η μυστική ζωή των συγγραφέων'' του Guillaume Musso

  Η μυστική ζωή των συγγραφέων by Guillaume Musso My rating: 5 of 5 stars Απρόσμενα απολαυστικό! Το διάβασα σε δύο μέρες και δεν φημίζομα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις