Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Βιβλιοκριτική: Σάκος με κόκαλα του Stephen King


Σάκος με κόκαλαΣάκος με κόκαλα by Stephen King
My rating: 4 of 5 stars

Ένα όμορφο βιβλίο, που περισσότερο με παρέσυρε λόγω της αφήγησης σε πρώτο πρόσωπο και μάλιστα με ήρωα έναν συγγραφέα. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ο Κινγκ φροντίζει να δώσει και κομματάκια αυτοβιογραφίας επομένως έχει ενδιαφέρον. Δεν θα πω, πως είναι από τα καλύτερα βιβλία του Βασιλιά (σε καμία περίπτωση), όμως είναι ένα βιβλίο που για τους δικούς του λόγους αξίζει να διαβάσετε. Εμένα μου αρέσει πάντα να βλέπω τη σκέψη του συγγραφέα πίσω από ό,τι γράφει. Εδώ μου έδωσε την εντύπωση πως «ζήλεψε» τις ιστορίες με τα στοιχειωμένα σπίτια (Οι δαίμονες του Χιλ Χάουζ; Ίσως!) και έφτιαξε το Σαρα Λαφς, πάντα με τους δικούς του όρους.
Απλή γραφή που σου δίνει τρόμο και ανατριχίλα αρκετές φορές και σε κάποια σημεία σκληρή γραφή που σε κάνει να νιώσεις κόμπο στο στομάχι (αν το έχετε διαβάσει νομίζω ξέρετε για τι πράγμα μιλάω..)
Χωρίς να θέλω να δώσω κάποιο σπόιλερ από την ιστορία, έχω την αίσθηση πως σε κάποια σημεία (στο τελευταίο ένα τρίτο του βιβλίου) φαίνεται να ξυπνάει η επιθυμία του να γράψει μια ιστορία όπως αυτή που τελικά γράφει στο τέλος βάρδιας ή στο Outsider! Αν τον δει κάποιος από εσάς, ας του κάνει αυτή την ερώτηση!

View all my reviews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία Νέα

Βιβλιοκριτική: ''Η μυστική ζωή των συγγραφέων'' του Guillaume Musso

  Η μυστική ζωή των συγγραφέων by Guillaume Musso My rating: 5 of 5 stars Απρόσμενα απολαυστικό! Το διάβασα σε δύο μέρες και δεν φημίζομα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις