Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Βιβλιοκριτική: Νεκρή γραμμή του Κωνσταντίνου Κέλλη.


Νεκρή γραμμήΝεκρή γραμμή by Κωνσταντίνος Κέλλης
My rating: 4 of 5 stars

Η αλήθεια είναι πως ήθελα να βάλω 3,5 αστέρια. Είναι από τις περιπτώσεις που τα 4 είναι πολλά και τα τρία λίγα. Αλλά είπα το μισό να πηγαίνει υπέρ του συγγραφέα!
Αποφάσισα να ξεκινήσω με τη Νεκρή Γραμμή που είναι το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα (είχε προηγηθεί και μια συλλογή διηγημάτων, όμως εδώ μιλάμε για ολοκληρωμένο μυθιστόρημα.
Η αίσθηση που μου αφήνει; Ανάμικτα συναισθήματα. Μια ωραία και δυνατή ιστορία. Ευρηματικός ως προς την υπόθεση ο συγγραφέας, δίνει ωραίες πινελιές τρόμου στον αναγνώστη και υπάρχουν δυο τρεις δυνατές στιγμές στην ιστορία.
Αυτό που δεν έχω καθορίσει ακόμα είναι το τι μου έφταιγε. Ένα πράγμα που θα πω με βεβαιότητα ήταν η - αρκετές φορές - αναλυτική περιγραφή. Έχω την υποψία πως πολλά πράγματα μπήκαν γιατί τα ζητούσε η «λογική» ενός καλογραμμένουν βιβλίου. Πιο καλές περιγραφές, σημεία σωστά και καθαρά που βοηθούν στην εξέλιξη της ιστορίας, τίποτα αφημένο στην τύχη. Όμως σε πολλές από αυτές τις περιγραφές μου έλειπε η αμεσότητα, η δύναμη εκείνη που σε παίρνει από το χέρι και σε πάει να κάτσεις δίπλα στον ήρωα. Επίσης υπήρχαν και κάποιες σπλάτερ περιγραφές, όμως αυτό είναι θέμα γούστου, επομένως δεν μένω εκεί.
Ένα άλλο πράγμα που μου άφησε ανικανοποίητα αισθήματα, ήταν το βάθος των χαρακτήρων. Πιστεύω πως αν ένα μέρος των παραπάνων περιγραφών πήγαινε υπέρ της εμβάθυνσης των χαρακτήρων, τότε το βιβλίο θα γινόταν ακόμα δυνατότερο.
Σίγουρα θα διαβάσω και τα επόμενα βιβλία του. Είναι ένας συγγραφέας που αξίζει της προσοχής των αναγνωστών της λογοτεχνίας του φανταστικού.

View all my reviews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τελευταία Νέα

Βιβλιοκριτική: ''Η μυστική ζωή των συγγραφέων'' του Guillaume Musso

  Η μυστική ζωή των συγγραφέων by Guillaume Musso My rating: 5 of 5 stars Απρόσμενα απολαυστικό! Το διάβασα σε δύο μέρες και δεν φημίζομα...

Δημοφιλείς αναρτήσεις